Få saker kan stressa en lika mycket som ett stökigt och ostädat kontor. Att komma till sitt ostädade kontor tidigt på morgonen är aldrig trevligt. Det gör inte arbetsdagen ett dugg bättre. Om man vill slippa denna ytterst onödiga stress, finns det ett par saker man kan göra. Här följer ett par tips på vad du själv kan göra för att hålla ditt kontor rent och organiserat.

Undvik oreda på kontoret

Plocka undan efter dig direkt

Lägg alltid tillbaka de saker du använt på sin rätta plats i kontoret. Låt inte saker ligga kvar och bilda små högar innan du gör något åt dem. Om man väntar länge med att plocka undan efter sig kommer det bara att ta onödigt lång tid. Det blir helt enkelt svårare att komma ihåg vart allting låg från början. Så försök att lägga tillbaka dina kontorsmaterial på sin rätta plats direkt istället för att vänta. Det är bättre på alla sätt och vis. Då slipper du vara rädd för att chefen ska komma in och se hur stökigt ditt kontor är. 

Designa ett helt nytt kontor

Ibland kan kontorets design och utformning vara grunden till stöket. Om ett kontor är litet och trångt kan det vara svårare att hålla det rent. Om kontoret är överfyllt av möbler och annat som gör det svårt att röra sig i rummet kan detta också försvåra städningen. Då kan det vara bäst att designa ett nytt kontor istället. Räkna ut vilken typ av design som skulle passa dig bäst. Ett kontor ska vara lätt att röra sig i. Det ska även ha gott om arbetsyta. Om man har möjlighet att investera i höj- och sänkbara skrivbord och riktiga kontorsstolar bör man göra det. Ergonomi är superviktigt när det kommer till kontorsarbete.

Ett rent kontor gör dig glad

Skaffa mer förvaring

Om du upplever att saker lätt samlas i högar på ditt skrivbord kan det vara på tiden att skaffa sig mer förvaring. Om ditt kontor är litet, kan det vara smartast att flytta upp sin förvaring på väggarna. Väggförvaring är riktigt bra för alla små rum. Om du har ett större kontor är du lite friare när det kommer till olika förvaringsmöjligheter. Undvik öppen förvaring till dina småsaker. Förvara allt smått i sina egna lådor med avdelare så blir det lättare att hitta det du letar efter. Det kan även vara smart att markera alla sina lådor och hyllor så att man snabbt kan se vad som finns utan att behöva gå igenom allt. 

Leave a comment

Your email address will not be published.