Rätt bilder får din blogg att lyckas

Har du precis startat din egen blogg, eller funderar du kanske på att starta en i framtiden? Om du verkligen vill att din blogg ska kunna bli populär och få många följare, måste du se till att använda dig av rätt bilder. Bilderna är det som skiljer en bra blogg från en dålig blogg. Självklart har även skriften och språket en betydelse, men det är just bilderna som fångar blickar och väcker intresse hos besökarna. Här får du några riktigt bra tips på hur du väljer ut rätt bilder till din blogg. 

Proffsiga bilder gör bloggen populär

Fota gärna själv 

Ta gärna dina egna bilder, om du har tid och möjlighet. Det gör din blogg mer unik, samtidigt som du får precis de bilder du faktiskt vill ha. Du behöver inte använda dig av en maffig systemkamera med flera olika objektiv. Dagens mobiltelefoner är utrustade med riktigt bra kameror som är kapabla till att ta tydliga och snygga bilder utan en massa dyra tillbehör.

Om du verkligen inte kan eller inte vill ta dina egna bilder, kan du alltid betala en fotograf istället. Tänk dock på att det alltid är billigare att ta sina egna foton. Men om du inte litar på dina egna förmågor är såklart en professionell fotograf att föredra. 

Tänk på bildkvalitén

Bildkvalitén är enormt viktig. Bilderna ska vara skarpa och tydliga så att man verkligen kan se de viktiga detaljerna. Bildkvalitén är ännu viktigare om du bloggar om produkter och blir sponsrad av olika företag. Bilden är det som verkligen visar upp en produkt. De allra flesta besökare kommer att bedöma ett inlägg eller en produkt baserat på just bilderna. Så se till att lägga extra tid och energi på bildkvalitén. Om du fotar själv bör du alltid se till att ta många bilder av samma sak, gärna från flera olika vinklar och i olika ljus. Ju fler bilder du tar, desto fler har du sedan att välja mellan. 

Fota bilderna själv

Bilder man bör undvika

Undvik att använda dig av små och otydliga bilder. Något annat man bör undvika är bilder med för många störande detaljer. Försök att ta bilder som fokuserar på det du vill visa fram. Låt inte kameran fokusera på precis allt. Lek gärna lite med fokusinställningarna själv. Autofokus kan vara trevligt, speciellt om man är ny som fotograf. Problemet med autofokus är att den ofta råkar fokusera på för många saker på en gång. Ibland fokuserar den på helt fel sak. Så våga testa dig fram. 

Leave a comment

Your email address will not be published.